Psykologiske forsvarsmekanismer

Ifølge Freud og hans tilhængere, vores psyke er en slagmark mellem instinktive drifter og drev (ID), de begrænsninger, som virkeligheden på tilfredsstillelse af disse impulser (egoets) og normerne i samfundet (overjeget) . Denne konstante magtkampe genererer, hvad Freud kaldte "neurotisk angst" (frygt for at miste kontrol) og "moralsk angst" (skyld og skam).

Men det er ikke de eneste typer af angst. "Reality angst" er frygten for ægte trusler og det kombinerer med de to andre til at give en morbid og surrealistisk indre landskab.

Disse mange, tilbagevendende, "mini-panik" er potentielt utålelige, overvældende og destruktiv. Derfor er der behov for at forsvare sig mod dem. Der er snesevis af forsvarsmekanismer. Den mest almindelige blandt dem:

handler ud

Når en indre konflikt (oftest, frustration) udmønter sig i aggression. Det indebærer handler med ringe eller ingen indsigt eller refleksion og for at tiltrække opmærksomhed og forstyrre andre menneskers hyggelige liv.

Denial

Måske den mest primitive og mest kendte mekanisme forsvar. Folk blot ignorere ubehagelige kendsgerninger, de bortfiltrere data og indhold, der strider deres selvopfattelse, fordomme og forudfattede forestillinger om andre og af verden.

Devaluering

Henføring negative eller ringere egenskaber eller kvalifikationsturneringer til selv eller andre. Dette gøres med henblik på at straffe den person, devalueret og afbøde hans eller hendes indflydelse på og betydning for devaluer. Når selvet bliver devalueret, er det en selvdestruktiv og selvdestruktiv handling.

Displacement

Når vi ikke kan konfrontere de virkelige kilder til vores frustration, smerte, og misundelse, er vi tilbøjelige til at vælge en kamp med nogen svagere eller irrelevant og dermed mindre truende. Børn ofte gør det, fordi de opfatter konflikter med forældre og pårørende som livstruende. I stedet går de ud og pine katten eller mobbe nogen i skolen eller lange ud efter deres søskende.

Dissociation

Vores mentale eksistens er kontinuerlig. Vi opretholder en problemfri strøm af erindringer, bevidsthed, perception, og repræsentation af både indre og ydre verdener. Når vi står over for rædsler og ubærlige sandheder, vi nogle gange "frigøre". Vi mister overblikket over rum, tid, og kontinuum af vores identitet. Vi bliver "en anden" med minimal bevidsthed om vores omgivelser, af indkommende oplysninger og omstændigheder. I ekstreme tilfælde, nogle mennesker udvikler en permanent leje personlighed og dette er kendt som "personlighedsspaltning (DID)."

Fantasy

Alle fantaserer nu og da. Det hjælper til at afværge den tristhed og drabness i hverdagen og at planlægge for en usikker fremtid. Men når fantasien bliver et centralt element i kæmper med konflikt, er det patologisk. Søger tilfredsstillelse - tilfredshed drev eller begær - hovedsageligt ved fantasere er en usund forsvar. Narcissister, for eksempel, ofte hengive sig grandiose fantasier, der er utilstrækkeligt med deres resultater og evner. En sådan fantasy liv forsinker personlig vækst og udvikling, fordi det erstatter ægte coping.

idealisering

En anden forsvarsmekanisme i arsenal af narcissist (og, i mindre grad, det Borderline og Histrionic) er tildelingen af ​​positive, glødende, og overlegne egenskaber til selv og (mere almindeligt) til andre. Igen, hvad der adskiller den sunde fra patologiske er virkeligheden test. Tilregne positive egenskaber til selv eller andre er godt, men kun hvis de tilskrives kvaliteter er reelle og funderet i en klar forståelse af, hvad der er sandt og hvad der ikke.

Isolering af Affect

Kognition (tanker, koncepter, ideer) aldrig skilt fra følelser. Konflikt kan undgås ved at adskille den kognitive indhold (for eksempel en forstyrrende eller deprimerende idé) fra dens følelsesmæssige korrelat. Emnet er fuldt ud klar over de faktiske forhold eller de intellektuelle dimensioner af en problematisk situation, men føles følelsesløs. Casting væk truende og discomfiting følelser er en potent måde at håndtere konflikter på kort sigt. Det er kun, når det bliver sædvanligt, at det gengives selvdestruktiv.

almagt

Når man har en gennemtrængende følelse og billede af sig selv som utrolig kraftfuld, overlegen, uimodståelig, intelligent eller indflydelsesrige. Dette er ikke en vedtaget krukkeri, men en indgroet, uudryddelige indre overbevisning, som grænser til magisk tænkning. Det er hensigten at afværge forventet såret i at skulle erkende sine mangler mangler eller begrænsninger.

Projection

Vi har alle et billede af, hvordan vi "burde være". Freud kaldte det "Ego Ideal". Men nogle gange oplever vi følelser og drev eller har personlige egenskaber, som ikke sidder godt med denne idealiseret konstruktion. Projektion er, når vi tillægge andre disse uacceptable, discomfiting og dårligt montering følelser og karaktertræk, som vi besidder. Denne måde, vi fornægte disse disharmoniske funktioner og sikre retten til at kritisere og revse andre for at have eller vise dem. Når hele kollektiver (nationer, grupper, organisationer, virksomheder) projekt, Freud kalder det Narcissisme af små forskelle.

projektiv identifikation

Projection er bevidstløs. Folk er sjældent opmærksomme på, at de er projicere over på andre deres eget ego-dystoniske og ubehagelige egenskaber og følelser. Men nogle gange er det forventede indhold, bevares i emnet bevidsthed. Dette skaber en konflikt. På den ene side, kan patienten ikke indrømme, at de følelser, karaktertræk, reaktioner og adfærd, som han så fordømmer i andre er virkelig hans. På den anden side, kan han ikke lade være med at være selvbevidst. Han undlader at slette fra sin bevidsthed den smertefulde erkendelse af, at han blot fremspringende.

Så i stedet for at benægte det, emnet forklarer ubehagelige følelser og uacceptabel adfærd som reaktioner på modtagerens adfærd. "Hun gjorde mig gøre det!" er kampråb af projektiv identifikation.

Vi har alle forventninger til verden og dens beboere. Nogle folk forventer at blive elsket og værdsat - andre til at være frygtet og misbrugt. Sidstnævnte opfører obnoxiously og dermed tvinge deres nærmeste og kæreste at hade, frygt, og "misbrug" dem. Således retfærdiggjort, deres forventninger opfyldt, de falde til ro. Verden er gjort en gang mere fortrolig ved at gøre andre mennesker opfører sig som de forventer dem til. "Jeg vidste, du ville snyde på mig! Det var klart, jeg ikke kunne stole på dig!".

Rationalisering eller intellektualisering

For at kaste en adfærd efter den kendsgerning i et gunstigt lys. For at retfærdiggøre og forklare ens adfærd eller, oftere, forseelse ved at ty til ": rationelle, logiske, socialt acceptable" forklaringer og undskyldninger. Rationalisering bruges også til at genetablere ego-Syntony (indre fred og selvaccept).

Selvom ikke strengt en forsvarsmekanisme, kan kognitiv dissonans betragtes som en variant af rationalisering. Det indebærer meget meget ønskede, men frustrerende ud af ens rækkevidde og kontrol devaluering af ting og mennesker. I en berømt fabel, en ræv, ude af stand til at hage den frodige druer, han begærer, udtaler: "Disse druer er formentlig sur alligevel!". Dette er et eksempel på kognitiv dissonans i aktion.

Reaktion Dannelse

tager stilling og form for adfærd, der trodser personligt uacceptable tanker eller impulser ved at udtrykke diametralt modsatte følelser og overbevisninger. Eksempel: en latent (skab) homoseksuelle finder sin seksuelle præference beklageligt og akut beskæmmende (ego-dystonisk). Han griber til homofobi. Han offentlige skælder, hån og lokkemad homoseksuelle. Derudover kan han flagre sin heteroseksualitet ved at fremhæve hans seksuelle dygtighed, eller ved at lusker singler barer for nem pick-ups og erobringer. Denne måde, han indeholder og undgår hans uvelkommen homoseksualitet.

Undertrykkelse

fjernelse fra bevidstheden af ​​forbudte tanker og ønsker. Det fjernede indhold ikke forsvinde, og det forbliver så potent som nogensinde, gærende i ens ubevidste. Det kan skabe indre konflikter og angst og provokere andre forsvarsmekanismer til at klare disse.

Opdeling

Dette er en "primitiv" forsvarsmekanisme. Med andre ord, det begynder at fungere i meget tidlige barndom. Det indebærer den manglende evne til at integrere modstridende kvaliteter af det samme objekt i et sammenhængende billede. Moderen har gode kvaliteter og dårlige, nogle gange er hun opmærksom og omsorgsfuld og til tider distraheret og koldt. Barnet er i stand til at forstå kompleksiteten i hendes personlighed. I stedet barnet opfinder to konstruktioner (enheder), "Bad Mother" og "god mor". Det forviser alt likable om mor til "god mor", og i kontrast det med "Bad Mother", lageret af alt det ikke kan lide ved hende.

Dette betyder, at når mor virker pænt, barnet vedrører den idealiserede "god mor", og når mor ikke består testen, barnet devaluerer hende ved at interagere i sin sind, med "Bad Mother". Disse cyklusser af idealisering efterfulgt af devaluering er almindelige i nogle personlighedsforstyrrelser, navnlig Narcissistisk og Borderline.

Opdeling kan også gælde for sig selv. Patienter med personlighedsforstyrrelser ofte idealiserer sig fantastisk og grandiosely, kun at hårdt devaluere, had, og selv skade sig selv, når de undlader eller på anden måde frustreret.

Sublimation

konvertering og kanalisering af uacceptable følelser i socialt tolereret adfærd. Freud beskrev, hvordan seksuelle begær og drifter forvandles til kreative sysler eller politik.

Fortryd

Forsøger at befri sig selv for gnavende skyldfølelse ved at kompensere den skadelidte enten symbolsk eller faktisk.
.

psykologi

 1. Beskæftiger sig med og behandling af overgangsalderen
 2. Paranoid personlighedsforstyrrelse
 3. Overjeg OG MANGFOLDIGHED
 4. Spørgsmålstegn Etik
 5. Sådan Følelsesmæssigt behandle forkølelsessår
 6. Ændringer i Diagnostiske og Statistiske håndbog (DSM) IV
 7. Hvordan til at føle sig godt om dit udseende
 8. Sådan genkender Forældre med forskellige personligheder?
 9. Sadistisk Personality Disorder
 10. Hvad dit kropssprog Signaler
 11. Hvor sørgeligt er social fobi?
 12. Hvorfor de fleste mennesker ikke virkelig ændre
 13. Mental foursomes Praksis med Golf hypnose for bedre golf i dit indre øje
 14. Genetik og Personality Disorders
 15. Forstå kraften i din Infinite Mind
 16. The Nature Of Freedom - Del 2
 17. Følelsesmæssige problemer, psykologisk eller biologisk
 18. Det vigtigste øvelse i Master Key System
 19. FRA DRØMME til Magic
 20. Håndskrift Analyse - 5 Misforståelser Adresserede