Sæt din fantasi i erhvervslivet

Fredrik Haren er at have det sjovt igen. Han giver et foredrag om kreativitet til en gruppe af højtstående Human Resources fagfolk. Haren er den 30-noget forfatter af Ideabookfrom Sverige. Han udfordrer os til at bruge vores fantasi og fortælle ham: "Hvad er umuligt?". En animeret diskussion følger ... Fredrik Haren er at have det sjovt igen. Han giver et foredrag om kreativitet til en gruppe af højtstående Human Resources fagfolk. Haren er den 30-noget forfatter af Ideabookfrom Sverige. Han udfordrer os til at bruge vores fantasi og fortælle ham: "Hvad er umuligt?". En animeret diskussion følger over de næste tidsfølsomme par minutter med svar flyvende liberalt fra sind og mund af gruppen på ca. 150 i publikum. Svarene bliver plantet på en flipover på forsiden af ​​rummet. Jeg giver en af ​​dem, "2 + 2 = 5 i henhold til lineær mathemics teori". I slutningen af ​​svaret periode, han ser noget skuffende på listen. "Er det det bedste du kan gøre?" spørger han. "Du suck!"

Så fortsætter han at dissekere en liste over omkring 20 "no gentage" svar, og vores opmærksomhed er placeret på en overhead dias. Én efter én afslører han en forberedt liste over ting, som folk altid siger er umulige. 7 af de 10 går noget som dette, flyve, gå på vandet, rejsetid, leve evigt, gå til månen /sol /ende af universet, ikke alder. Som han gør det han krydser alle svarene fra vores flipover, undtagen én, som jeg troede var blot indlysende og ikke særlig fantasifuld, mine. Så spørger han mig, hvorfor jeg er her, og hvad jeg gør, og som jeg forklare, at jeg driver en kreativ uddannelse selskab og er her som en klummeskribent for Uddannelse & Ledelse Magazine i Indien, smiler han.

"Ikke underligt." bemærker han. Tilsyneladende er jeg den eneste i rummet gør noget i Indien, og i Asien, med en enkelt undtagelse, en herre fra Kina.

Mangfoldighed har tilsyneladende ikke ramt her tror jeg, da jeg kortlægge gruppen. 80% er kvinder, 95% er kaukasiske, repræsenterer HR senior rang i Canadas kerneland af blue chip selskaber, regeringen og offentligt handle firmaer .. De fleste er i deres 40'erne og 50'erne. Ikke en særlig kreativ segment, når man tænker på manglen på fremskridt, som HR har gjort i de sidste 10 år i form af at blive taget alvorligt som en strategisk samarbejdspartner. Det kommer ikke som nogen overraskelse, at HR fortsætter med at være et mål for ned-dimensionering her. Det handler om deres evne til at tilføje værdi eller mangel på samme.

Han siger til os igen. "Du fyre sutter på dette! Du er forfærdeligt !!"

Han siger "Tænk på mulighederne. Han ser på os direkte, holde op 2 blæk markører, en i hver af hans udstrakte hænder. Du kunne har sagt, at disse to markører skyde lige op i luften, flyve rundt i alle retninger, slutte sig sammen igen og parre i luften og derefter brast i fyrværkeri. Men du havde ikke. Du er kedelig. "

"Værdien af ​​viden går ned" forklarer Haren. "Værdien af ​​kreativitet går op." Han citerer Lichtman "Når alle tænker ens, ingen tænker meget."

Han forklarer, at hvad der virkelig skete i udøvelsen var dette. Vi har ikke forestille sig. I stedet har vi, med vores over-uddannede sind, prøvede at huske, en proces, som der er meget lidt faktiske kreativitet foregår. Vi har ikke trænet vores fantasi nok til den slags ideer, og vi er ikke klar til det. Vi var ikke lært at sætte spørgsmålstegn ved tingene, eller at udfordre metaforer. Han siger også, at vi enten ikke har lært at være kreative eller vi er bange for at bruge det af frygt for at dumme os selv.

Han citerer en anden overraskende ting. Når folk bliver spurgt, "Hvor får du gode ideer?", Det sjove er ingen svarer "på arbejde". I stedet siger de deres bedste ideer ske i bruseren, under et drev, når de træner eller lære, lytte til musik, når de er alene, afslappet eller udenfor i en park eller naturlige miljø. De fleste af svarene involverer rekreation.

"Brainstorming" han siger "er designet af folk, der ønsker dig at få de samme ideer, som de gør."

"Der er større værdi i at gøre tingene forskellige, hvilket betyder, at vi skal blive bedre til det. Vi er nødt til at øve fantasi."

CEO generelt ikke lide forandringer. IBM for eksempel ikke ændrer Thinkbook meget, fordi den administrerende direktør er der bruger det som det på den måde.

parolen af ​​erhvervslivet i det seneste årti har været "Hvad er dette?" Nu siger vi "Hvad er det næste?"

98% af højtstående erhvervsledere siger kreativitet er den mest værdifulde konkurrencekraft. 45% tror, ​​de er kreative. Kun 2% uddanne deres arbejdsstyrke til kreativitet.

Han provenuet til at give os nogle definerer fakta om nordamerikanerne, der generelt ikke er godt rejste som pr deres europæiske kolleger. 24% af amerikanerne kan ikke sætte Amerika på et verdenskort. 30% ved ikke engang ejer et pas.

Han taler om kontrasten af ​​disse kendsgerninger med sin egen lille virksomhed. Han har 3 medarbejdere i Sri Lanka. Han betaler dem $ 3,00 per time Cdn. De er kreative, exhuberant, ophidset og alskens om verden. De ved mindst 2 alfabeter hver og taler et minimum af 3 sprog godt, herunder engelsk.

Så citerer han en anden svensker, møbler imperium IKEAs grundlægger, "De fleste ting er endnu fortrydes, vi har en glorværdig fremtid."

Og han citerer overraskende, Ghandi, der sagde, der er 4 svar for nye ideer. “ Først, de ignorere dig. Derefter de grine af dig. Så de kæmper dig. Så vinder du &";.

Hvordan er det for fremskridt

Det ender og vi alle har lyst til at sidde ænder i verdensøkonomien?. Efter foredraget jeg møder Fredrik og vi udveksler kort. Jeg i det mindste har lavet en ny ven. Hans hjemmeside er www.interesting.org/fredrik
.

business coach og business coaching

 1. Brainstorm Din vej til hjemmet forretningsmæssig succes
 2. Hvad ikke at glemme i Social Media Marketing
 3. Valuta Trading Tips: 6 Udestående Aspekter af Trading Forex
 4. Hvorfor virksomheder har brug for at styre deres data bedre
 5. Sådan nå alle dine mål
 6. 10 måder at få dit hold Motiveret
 7. Hvordan du gør din egen e-bog
 8. Hævder et nichemarked for garanteret virksomhedernes vækst
 9. Garanteret Trafik på blot en uge
 10. Hvordan markedsføring messer op din virksomhed
 11. Jeg brug for mere tid: Bedre Coaching teknikker til en større effekt
 12. Engangs Rengøring Klude versus Genbrugelige Ones
 13. Change Management - anatomi Change
 14. Project Management Training Undersøgt
 15. *** En anden K.I.S.S.
 16. Alvorlige Direkte Mailing fejl du bør undgå
 17. Køreskoler i Kent:? Hvilken er den bedste køreskole for dig
 18. *** Etablering Priser og udbud Værdi
 19. Enhver Positiv Organisatorisk Forandring, Starter med en ændring i kultur i Organisation
 20. Din 5 Biggest Online Business Aktiver